Image default

Продаване на телефон в заложна къща

4.8/5 - (11 votes)

Искате да продате телефона си в заложна къща? Какво трябва знаете преди това!

Заложните къщи са чудесен начин да продадете мобилното си устройство втора употреба или употребявано. Тези места съществуват още от зората на времето и въпреки че успешно карат хората да купуват вещи, в миналото не са успели да намалят напълно цената на джаджите.

 

При тесни маржове и висока конкуренция заложната къща ще може да подбие пазарната стойност на остарелия телефон. Добър вариант за тези, които са готови да поемат известен риск, но не са склонни да рискуват с парите си. Рисковете са съвсем минимални, но винаги има вероятност заложната къща да не успее да изпълни обещанието си. Тъй като продавате нещо, което е било ваше притежание за известно време, ще искате да се уверите, че то не съдържа никаква информация за самоличността. В зависимост от това какъв тип е телефонът и на колко години е, в него може да се открие някаква лична информация. Ако бързате да продадете телефона си, тогава може да искате да премахнете тези данни от устройството, преди да го занесете в заложната къща. В такъв случай е най-добре да обясните, че данните, които трябва да прехвърлите, се намират на SIM картата, а не на самия телефон.

Ако все пак се случи да имате важни данни, които трябва да запазите, тогава може да помислите дали да не ги премахнете, преди да ги прехвърлите в заложната къща.

 

Каква цена мога да взема за моя телефон?

Това зависи най-вече от вашият модел и в какво състояни ви е телефона!  Продаване на телефон в заложна къща:

  • Iphone 11 pro max заложна къща
  • Заложна къща iphone 12
  • Samsung galaxy s8 заложна къща
  • Ipad заложна къща