Image default

Кредит от заложна къща

5/5 - (1 vote)

Искате ли да вземете кредит от заложна къща?

За разлика от личния или потребителски заем, кредитът от заложна къща може да бъде бърз начин да кандидатствате за заем, тъй като не е включена кредитна проверка или процес на кандидатстване. Сумата на вашия заем се основава на стойността на предмета, който залагате.

Например, ако имате китара на известна марка, можете да я занесете в заложна къща и специалист да изчисли стойността й. След като стойността бъде определена, заложната къща може да ви даде заем в размер, равен на оценената стойност на китарата. Условията за заем в заложни къщи варират.

Ако решите да вземете заем от заложна къща, можете да получите парите веднага и на място. Обикновено ще трябва да изплатите пълната сума на заема, за да получите заложената вещ обратно, въпреки че продължителността на времето, което трябва да изплатите заема, може да варира в зависимост от договора.

Сред предметите, които могат да бъдат заложени в заложна къща са: пръстени, обеци, колиета и всякакви бижута, електронни устройства (телевизори, конзоли за видеоигри, мобилни телефони, компютри, озвучителна техника), инструменти, велосипеди и дори автомобили , в зависимост от въпросната институция.

Предимства на заема от заложна къщи

Заемите в заложни къщи могат да бъдат привлекателна опция, ако кредитната ви история не е добра и не можете да получите традиционен заем .

За хора без банкова сметка или без кого да се обърнат,  заемите от заложна къща могат да бъдат бърз източник на пари.

Освен това крединия ви рейтинг няма да бъде засегнат, ако не изплатите заема и няма да се притеснявате, че получавате обаждания от колекторски фирми. Последствията от неизпълнение на заем от заложна къща са, че заложната къща просто запазва вещта, която сте заложили. Ако не върнете заема навреме, заложната къща може да продаде вещта ви. И няма да ви бъдат възстановени пари, ако артикулът се продаде за повече от сумата на заема.

В идеалния случай никога не трябва да се оказвате в ситуацията да трябва да залагате семейните ценности. Но ако се окажете, че се нуждаете от бързи пари и решите, че залогът е най-добрият вариант, уверете се, че разбирате условията и обмислете алтернативите, преди да се съгласите с условията.