Image default

Златни пръстени заложна къща

4.8/5 - (5 votes)

Златни пръстени от заложна къща – какво е добре да знаете за продажбата на бижута?

Как да продадете изгодно бижута, и златни пръстени

Заложна къща, особено магазин за бижута, е специализирана в покупката и продажбата на бижута. За да се получат тези бижута, така че хората да ги донесат и да искат да ги продадат, е необходимо да се предложат атрактивни условия. Никой няма да продаде диамантено бижу или пръстен с марка само за цената на златото, което съдържа.

Купувачът се интересува от самия метал, неговото тегло и финес, след което доставя бижуто в бижутерска фабрика за обработка. Лесно е да разберете такава покупка, те не вземат под внимание и не оценяват състоянието на продукта и наличието на скъпоценни камъни.

Как можете да продадете бижу на заложна къща?

Всичко е съвсем просто, от документите, от които се нуждаете, до наличието на паспорт и навършване на пълнолетие. Преди да отидете, можете да се консултирате предварително, като попълните формуляра за оценка на уебсайта или изпратите снимки по имейл.

Заложните къщи са мястото, където хората обикновено депозират своите бижута. Много от тях обаче купуват и злато. Въпреки това цените, предлагани в заложната къща, вероятно ще бъдат значително намалени и може да получите по-добра сделка от дилъра.

Така че първо проверете офертите от различни купувачи на злато, за да получите представа за пазарните цени и ако офертата на заложната къща е значително по-ниска, не я приемайте.

Как да получите най-добрата цена?

Има няколко стратегии, които могат да ви помогнат да получите най-добрата възможна цена за вашия златен пръстен.

Първо, не забравяйте да проверите няколко местоположения. Помолете ги да оценят бижута в различни магазини и да изберете мястото с най-добра сделка.

Трябва също да попитате как купувачът измерва своето злато. Някои компании претеглят артикулите в унции, докато други използват грамове.

Ако планирате да го продадете на местен бижутер, внимавайте как поднасяте пръстена. Уверете се, че е чист и в добро състояние. Един бижутер може да иска да го препродаде и да не купува пръстен, който не се продава.