Image default

Заложна къща Сливен

4.2/5 - (6 votes)

Заложна къща в Сливен – какви са предимствата?

Как да получите най-доброто за вашите ценности в заложни къщи в Сливен

Много често срещана форма на финансиране в България е да отидем в заложна къща, където доставяме нашите ценности, а в някои случаи не само парична стойност, но и сантиментални, било то сватбени пръстени, часовници, обеци, колиета и дори джаджи, като екрани, мобилни телефони и дори компютри. Но как да разберете каква е справедливата цена за тези обекти и как да се възползвате максимално от стойността им?

НАМЕРИ ЗАЛОЖНА КЪЩА С НАШАТА КАРТА 

 

 

Заложните къщи в Сливен приемат почти всякакъв вид вещи като обезпечение за краткосрочен заем. Когато занесете нещо в заложна къща, заемодателят оценява състоянието му и ви предлага еквивалента на определен процент от стойността, със срок, фиксирани плащания и лихвен процент.

Първото нещо, което трябва да направите, когато сте решили да заложите нещо, е да проверите дали заложната къща в Сливен, към която се обръщате, е законно регистрирана, тъй като има много нелегални сайтове. За да направите това, трябва само едно просто търсене в интернет, в публичния регистър на заложните къщи на Главната прокуратура на потребителите .

Сравнете лихвите в заложните къщи

Второто нещо е да сравните лихвените проценти и общата годишна цена, както и процента на оценка с най-ниския лихвен процент.

Как да започнете, след като сте потърсили заложни къщи в близост до вас, можете да подходите да направите симулация на кредита в сайтовете на всяка заложна къща, като посочите вашия продукт и неговото състояние.

Когато сте решили, отидете лично в клона, отидете на оценител, който да потвърди стойността на вещта ви, уточнете срока и подпишете договора за заем, за да получите парите си, които обикновено са в брой.

Заложните къщи обикновено имат два начина, първият е да задържат предмета и да ви дадат част от стойността на обекта, а вторият е да го купят на пълната цена, която зависи от оценката, и да го препродадат по-късно в търсене на допълнителен печалба.

Какво можете да заложите или продадете

Вещите, които могат да бъдат заложени или продадени са много разнообразни. Бижута, часовници, монети, електронни устройства като фотоапарати, видео игри, мобилни телефони и дори автомобили и недвижими имоти.

В случай на бижута, те могат да бъдат златни или сребърни бижута като колиета, вериги, пръстени, гривни, и други видове. Те могат да бъдат инкрустирани с естествени или изкуствени камъни, като диаманти, монети и други ценни метални предмети.