Image default

Заложна къща Пловдив

4.9/5 - (14 votes)

Търсите заложна къща Пловдив и региона?

Когато не разполагате с пари и се нуждаете от бързи пари, банката може да не е подходяща. Може би трябва да помислите за алтернативни източници на финансиране, като например заложна къща. Заложните къщи съществуват от години и предоставят бърз и лесен начин за получаване на бързи пари в брой. Заложната къща ще ви даде пари в замяна на обезпечение като електроника, бижута или други ценности.

НАМЕРИ ЗАЛОЖНА КЪЩА С НАШАТА КАРТА 

ВИЖ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ТУК

 

Заложните къщи са лесни за използване

Сделката в заложна къща е лесна. Ще ви поискат документ за самоличност и ще попълните формуляр, за да разберете за какъв вид кредит отговаряте на условията. Заложната къща ще ви даде пари в брой в замяна на обезпечение като електроника, бижута или други ценности. Също така ще трябва да внесете депозит, който ще бъде включен в лихвения процент на заема. Заложната къща ще задържи предмета ви, докато не изплатите заема, обикновено с малка лихва. Можете да изплатите заема си по различни начини, включително чрез погасителен план.

Бързи пари в брой от заложна къща в Пловдив

Заложната къща може да ви осигури бързи пари в брой. Това е така, защото процесът е лесен и бърз. Ще трябва да решите какво искате да заложите и каква сума искате да получите за него. Сумата, която ще получите, ще се определи от състоянието на предмета и неговата оценена стойност. В някои случаи може да успеете да получите заем от заложна къща вместо от традиционен кредитор. От вас ще се очаква да върнете заема в рамките на определен период от време, обикновено от 30 до 90 дни. Заемът от заложна къща е подобен на кредит  до заплата.

Заложните къщи са сигурни

Повечето заложни къщи са сигурни и уважавани места за получаване на заем. Те са строго регулирани от държавата. Преди да влезете в заложна къща, проверете онлайн за отзиви, за да видите как клиентите оценяват бизнеса. Също така трябва да проверите за евентуални жалби, подадени до горепосочените правителствени агенции. Ако магазинът има лош рейтинг, потърсете друго място, където да получите парите, от които се нуждаете.

Можете да получите предмета обратно, след като изплатите заема

След като изплатите заема с лихвата, можете да получите обратно предмета си. Заложната къща ще направи оглед на предмета ви, за да се увери, че е в същото състояние, в което сте го заложили. Ако е така, те ще ви върнат предмета. Ако сте повредили или изгубили предмета, заложната къща може да задържи парите. Някои заложни къщи имат и опция за обратно изкупуване, която ви позволява да продадете обратно предмета си. Добре е да попитате за опцията за обратно изкупуване, преди да вземете заем.

Заложните къщи често са най-добрият вариант, ако искате да заемете голяма сума пари за скъп предмет. В сравнение с банков заем или кредитна карта, заемът от заложна къща ще има по-нисък лихвен процент. Все пак имайте предвид, че лихвеният процент, който получавате от заложна къща, може да бъде по-висок от традиционния заем. Ако нямате добър кредит и не можете да получите заем от банка, може да се наложи да обмислите заем от заложна къща.

Лихвените проценти са сравнително ниски
Лихвените проценти за заем в заложна къща са сравнително ниски в сравнение с други видове заеми. В зависимост от стойността на предмета ви, може да ви бъде начислена лихва от 10 процента или по-малко. Ако не сте в състояние да върнете заема, лихвеният процент ще се увеличи. Лихвеният процент за заем от заложна къща обикновено е по-нисък от този за заем до заплата.

Заключение

Заложната къща може да ви осигури бърз и лесен заем, ако не отговаряте на условията за получаване на традиционен заем. Ще трябва да предоставите обезпечение за заема. Магазинът ще задържи предмета ви, докато не изплатите заема, обикновено с лихва. Лихвените проценти за заем от заложна къща са сравнително ниски в сравнение с други видове заеми. Преди да посетите заложна къща, уверете се, че тя е с добра репутация, и прегледайте лихвените проценти, които предлага.

 


Вижте още: