Image default

Заложна къща Перник

5/5 - (7 votes)

Заложна къща в Перник: Няколко неща, които трябва да знаете!

Какво прави заложната къща?

Същността на заложната къща е да отпуска заеми срещу обезпечение. Какво означава това? Че тези заведения предлагат парични заеми в замяна на нещо с обществена стойност.

НАМЕРИ ЗАЛОЖНА КЪЩА С НАШАТА КАРТА 

ВИЖ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ТУК

 

Как работи заложната къща?

Заложните къщи ви печелят чрез лихвите и комисионите, които ви начисляват, когато искате да си върнете ценната вещ. За да сте сигурни, че плащате, заложната къща прави 2 неща . Първо, той пази твоя ценен предмет и няма да ти го върне, колкото и да го молиш. Второ, те ви плащат много по-малко от това, което струва вашият артикул, отколкото ако го продадете сами.

Какво мога да заложа в заложна къща в Перник

Споменавали сме фразата „благини“ много като препратка към това, което можете да заложите, но сега нека бъдем по-конкретни. Основните неща, които като цяло са общоприети от заложните къщи са:

  • Бижутерски
  • Часовници
  • Колекционни монети
  • Автомобили
  • Мотоциклети и велосипеди
  • Компютри и мобилни телефони
  • Битова техника
  • Мебели

Въпреки това, ще има неща извън този списък, които оценителите на заложни къщи биха могли да обмислят да получат. Но колкото по-трудно виждат, че ще бъде да продадат обекта в случай на неизпълнение, толкова по-малко пари вероятно ще ви дадат за него.

Колко пари мога да получа за моите ценности?

Това, което препоръчваме, за да можете да изчислите колко пари ще получите, е да отидете на онлайн сайтове за употребявани артикули. След това разберете за колко се продават предмети като тези, които искате да заложите.

Какво ще стане, ако не платя кредита си?

Спомняте ли си, че заложната къща ви взе ценностите? Е, ако не си платиш заема, те ще го продадат. Ето защо те ви дават по-малко по вашия заем, отколкото си струва, защото не знаят колко време ще отнеме да продадат вашия обект и се стремят да извлекат печалба от неприятностите.

Какъв е лихвеният процент, който ще трябва да платя за моя заем?

Мразеният отговор е: зависи. Важно е да обмислите всички разходи, свързани със заемите, които ви отпускат.

Частните заложни къщи ще могат да ви дадат по-големи суми на заем, но ще получите по-високи лихви.