Заложна къща Велико Търново

Да се ​​доверя ли на заложна къща във Велико Търново

Заложните къщи предлагат бързи, поверителни заеми на хора с много краткосрочни парични нужди, обикновено хора с ниски доходи . В случай на неплащане предприятието запазва актива и го препродава, така че възстановяването на заема е гарантирано по всяко време.

‍Сблъскваме се с вид бизнес с дългогодишна история, който е перфектно регулиран от действащото законодателство , така че няма причина да бъдете подозрителни. Разбира се, както във всичко, препоръчително е да посетите няколко и да сравните, преди да изберете един. Те са много разпространени и със сигурност имате заложни къщи близо до вас.

Какво представляват заложните къщи

Да започнем с определението. Заложните къщи са частни субекти, чийто бизнес модел се основава на незабавно заемане на пари на техните клиенти чрез това, което е известно като залог .

Заемът за обезпечение е заем , който е обезпечен с актив със стойност . Например бижу, златен часовник, антики, електронно устройство, кола и дори магазин или дом. В момента смартфоните , таблетите , компютрите и електронните книги са много популярни като обезпечение .

Много заложни къщи във Велико Търново са се специализирали в определен вид стоки. Например  в които се залага само злато или където се залагат само антики. Преобладават обаче тези, които са универсални и приемат всякакъв вид продукти.

Как действат във Велико Търново

Работата на заложните къщи е доста проста. Всеки, който се докаже, че е пълнолетен, може да отиде при някой от тях и да представи имуществото, което желае да заложи . Отговорно лице ще оцени състоянието на същия, за да определи каква е неговата стойност и въз основа на това ще бъде размера на кредита, който ще бъде предложен.

Заложната къща трябва да информира потенциалния си клиент за всички условия на кредита : каква ще бъде лихвата му , каква ще бъде комисионната за сигурност, формата и датите на плащане, какви ще са условията, които трябва да бъдат изпълнени, за да може да получи собствеността си обратно или при какви условия ще я загубите завинаги.

Ако накрая и двете страни са съгласни, ще бъде подписан договор , в който всичко ще бъде в писмен вид. При липса на спънки операция от този тип се приключва за много кратко време, така че човек, който спешно се нуждае от пари, може да ги получи без документи или излишни бюрократични процедури само за час.